3 december 2021

Altijd de goede hulp mogelijk

3 min read
Paniekstoornis behandeling

Heb je goede zorg nodig dan zie je vaak door de bomen het bos niet meer, het kan ook nog eens onduidelijk zijn waar je de zorg kunt ontvangen die je nodig hebt. Vaak heb je maatwerk nodig, en meerdere specialisten waardoor de behandeling ingewikkeld is, bij de psychologenpraktijk heb je meerdere behandelaars onder een dak. Het team van behandelaars, proberen je een compleet pakket zorg aan te bieden. Het team bestaat uit een aantal psychologen en orthopedagogen, met alle kennis die zij bezitten geven zij je de best mogelijk hulp. Zowel kinderen als volwassenen kunnen worden behandeld in de praktijk, zij kunnen er terecht voor verschillende soorten behandelingen. Met doppazorg.nl weet je zeker dat je de zorg krijgt die je nodig hebt om je weer goed te voelen.

psychologenpraktijk

Verschillende behandelingen

Het team van ervaren psychologen en orthopedagogen kunnen je verschillende soorten psychotherapie bieden, hierbij kun je denken aan cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR en positieve psychologie. Maar ook andere behandelingen kunnen worden ingezet zoals ACT en mindfulness, om precies te weten welke zorg jij nodig hebt staan de specialisten altijd voor je klaar om je te helpen. In Oldenzaal of Enschede kun je terecht bij een van de behandelaars,  via de website doppazorg.nl meer informatie vinden hoe je in contact kan komen met een van de specialisten. Met de specialist kun je bespreken wat de mogelijkheden zijn voor een behandeling. 

Ervaar je problemen binnen het gezin?

Als gezin wil je niets anders als een hechte eenheid vormen, helaas kent ieder gezin zijn problemen die bij het ene gezin erger zijn dan bij het andere gezin. Een gezinslid kan zich achtergesteld voelen en is daardoor een zwakke plek, dit kan zich uiten in emotionele of psychische klachten. Maar ook als ouders is het mogelijk dat je problemen ondervindt bij de opvoeding van de kinderen waar je geen raad mee weet. Bij het team van de psychologenpraktijk kun je ook terecht voor gezinstherapie, gezinstherapie vol je met het hele gezin. Ouders en kinderen tot 23 jaar kunnen worden geholpen door de behandelaars, hierbij kunnen de ouders en de kinderen terecht met problemen binnen het gezin die zij ervaren. Er is zowel contact met de ouders als met de kinderen apart van elkaar.

Behandeling bij paniekaanvallen

Soms voel je dat je ergens niet op je gemak bent, dit kan zulke vormen aannemen dat je paniekaanvallen krijgt, je lichaam geeft een teken dat je moet reageren. Je hart begint sneller te kloppen en het zweet breekt je uit, is er echt iets aan de hand dan is dit normaal. Krijg je echter deze aanvallen zonder dat er een reden voor is, dan is het mogelijk dat je een paniekaanval hebt. Dit kan zover gaan, dat je bepaalde locaties mijdt of niet ver van huis meer durft te gaan. Door een paniekstoornis behandeling te ondergaan, leer je om te gaan met deze angsten en durf je weer naar plaatsen te gaan waar je voorheen niet durfde te komen. Je angst neemt af en je kunt weer leven zoals je hoort te leven zonder enige beperking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *