3 december 2021

De juiste zorg thuis

3 min read
ouderen

Heb je bijvoorbeeld problemen om zelf je wonden te verzorgen omdat je ouder bent, of omdat je geen enkele kennis van medische zorg hebt. Door gebruik te maken van wijkverpleging, kunnen bijvoorbeeld je wonden wel professioneel worden verzorgd. De verpleegkundigen die er werken, zijn speciaal opgeleid om dit te doen of andere medische handelingen te verrichten. Door de kleinschaligheid van de wijkteams, heb je te maken met een klein team, en een vaste verpleegkundige zodat je daar altijd op terug kunt vallen. De verpleegkundigen hebben allemaal vaste cliënten, zodat je vertrouwd bent met degene die aan huis komt. Voor het vertrouwen is dit ook een belangrijk punt in de zorg.

Maak je gebruik van wijkverpleging dan zijn er verschillende medische werkzaamheden die verricht kunnen worden, medicijnen klaarzetten en stomazorg zijn bijvoorbeeld maar twee handelingen die worden verricht. Heb je hulp nodig bij het wassen en aankleden, dan is dit ook heel goed mogelijk. Natuurlijk houdt de wijkverpleegkundige alles goed in de gaten, is het nodig dat er contact moet worden gelegd met de huisarts of andere zorgverleners dan zal hij of zij dit doen. Krijg je te maken met een beperking, dan helpt de verpleegkundige je hierbij, zodat je snel weer uit de voeten kunt en normaal kunt functioneren. Heb je hulpmiddelen nodig, dan kun je dit als cliënt ook bespreken met de wijkverpleging.

Wijkverpleging

Een vertrouwde omgeving

Een veilige woonomgeving en het gevoel hebben dat zij worden gewaardeerd, maar ook respect, begrip en vertrouwen is belangrijk bij een Korsakov Cliënt. In kleine woongroepen verblijven de bewoners in Nijverdal en Hellendoorn, iedere cliënt beschikt over een eigen kamer om te slapen en zich indien daar behoefte aan is terug te trekken.  De taken die moeten worden gedaan, zoals schoonmaken en koken worden gedaan naar de eigen mogelijkheden. Je hoeft als cliënt geen dingen te doen, waarvan zij al weten dat het niet haalbaar is. Ook een korsakov behandeling wordt met respect en begrip uitgevoerd, om het vertrouwen niet te schaden. Het belangrijkste zijn de mogelijkheden, en wat er daarin mogelijk is en natuurlijk de ondersteuning van de cliënt. 

Een behandelteam voor een korsakov behandeling bestaat uit een aantal behandelaars, een psycholoog, muziektherapeut en de teammanager zorg zijn maar een aantal zorgverleners. Zijn er ondanks het aantal behandelaars nog andere nodig, dan kunnen deze aan de behandeling worden toegevoegd. Om een zo goed en stabiel mogelijke situatie te creëren, werken de cliënten alle werkdagen net zoals het normale leven. Onder begeleiding worden er diverse taken uitgevoerd, door te werken in de werkplaats heeft de cliënt dagelijkse structuur en afleiding. Het contact met de collega’s is natuurlijk ook een belangrijk element van het werken. Er zijn verschillende soorten mogelijkheden wat betreft werkzaamheden om uit te voeren. De vrije tijd van de cliënt wordt ook zinvol besteed, cliënten kunnen kiezen aan welke groepsactiviteiten zij meedoen. Het is belangrijk bij een korsakov cliënt, dat er rekening gehouden wordt met gevoelens, waardering en handelen uit respect zijn twee belangrijke pijlers die cliënten erg belangrijk vinden bij een behandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *