3 december 2021

Een knieprothese brengt je verder

1 min read
knieprothese

Bij het ouder worden komt het vaak voor dat een gedeelte van de mobiliteit verloren gaat. Toch komt dit tegenwoordig helaas ook vaak voor op een jongere leeftijd. Zo kan een ongeluk vervelende gevolgen hebben. Na een vervelend ongeval is het van belang om op de juiste manier te herstellen. In sommige gevallen is er zelfs een prothese nodig. Een voorbeeld hiervan is wanneer er problemen ontstaan door een niet goed functionerende knie. In deze situatie is een knieprothese vaak een erg prettige oplossing.

knieprothese

Wanneer heb je een knieprothese nodig?

Een knieprothese heb je nodig in verschillende situaties. Zo kan het nodig zijn wanneer de knie in de loop van de tijd versleten is geraakt. Hierbij is in de meeste gevallen de hoeveelheid kraakbeen minder geworden. Dit kan zorgen voor erg pijnlijke klachten. Daarnaast kan het ook voorkomen dat er na een ongeluk een gepaste oplossing moet komen. Zo kan het zijn dat de knie niet meer op een natuurlijke manier kan herstellen. Hierdoor kan een knieprothese een oplossing zijn die erg veel dagelijkse situaties weer draagbaar maakt. 

De diagnose

Voordat je een beslissing kunt maken over een knieprothese, zal er eerst een diagnose gesteld moeten worden. Hierbij wordt er eerst een lichamelijk onderzoek gedaan. In vrijwel elke situatie wordt er een MRI scan gedaan. Dit om te kijken hoe het probleem als best verholpen kan worden. In veel situaties is een knieprothese een geschikte oplossing.