3 december 2021

Fysiotherapie Utrecht ziet meer mensen rugklachten door coronacrisis

3 min read

Fysiotherapie Utrecht ziet meer mensen met rugklachten die zijn ontstaan door het thuiswerken tijdens de Coronacrisis. De meeste klachten zijn ontstaan door een foutieve zithouding achter de computer of laptop. Mensen die thuiswerken hebben geen goede werkplek en zitten te werken aan de keuken- of eettafel of erger nog, op de bank met hun laptop op schoot. Hierdoor ontstaan rug- nek en schouderpijn. Werk jij ook thuis en heb je last van je nek- schouders of rug dan zul je als eerste je werkplek moeten aanpassen. Je hoort je werk te verrichten op een professionele werkplek. Als je die niet hebt dan moet je deze maken wil je niet de rest van je leven pijn ervaren in nek- rug en schouders. Heb je last van je rug of nek maak dan eens een afspraak bij Fysiotherapie Utrecht zodat ze je kunnen helpen.

Thuiswerken is een van de grote boosdoeners bij rug- schouder en nekklachten

Heb jij ook last van je rug, schouder of nek? Grote kans dat je sinds de coronacrisis thuis aan het werk bent. Door het thuiswerken is de toename van rug- schouder en nekklachten toegenomen met wel 40 %. Verkeerd zitten en minder bewegen voor nu langere tijd zijn funest voor je rug. De coronacrisis duurt nu al meer dan een jaar en fysiotherapie Utrecht behandelt inmiddels meerdere mensen met langdurige en ernstige pijnklachten. De pijn straalt dan ook vaak uit naar de nek en schouders en kan hoofdpijn veroorzaken. Het voornaamste doel van de fysiotherapeuten is om ervoor te zorgen dat je van je rug, nek of schouders klachten afkomt en dat de pijn dan ook wegblijft. Voor een behandeling bij Fysiotherapie Utrecht hoef je geen verwijzing van een arts te hebben.

Fysiotherapie Utrecht behandelingen om van je rugpijn af te komen

Voor het wegnemen van vele soorten pijnklachten kun je terecht bij Fysiotherapie Utrecht. De gecertificeerde fysiotherapeuten begeleiden je en zorgen er in eerste instantie voor dat je weer op de juiste manier gaat bewegen. Met fysiotherapeutische technieken, eventuele mobilisatie en de juiste oefeningen wordt in de meeste gevallen een goed resultaat bereikt. Een gerichte behandeling bij fysiotherapie Utrecht zorgt voor een sneller herstel. Behalve de oefeningen in de fysiotherapiepraktijk worden er ook oefeningen voor thuis meegegeven. Dat zorgt ervoor dat je vaker per dag voor korte tijd beweegt. Wanneer je dan ook de werkplek aanpakt weet je zeker dat de rug, schouder of nekpijn niet meer terug zal komen.

Pijnklachten die niet Corona gerelateerd zijn? Ook dan kunnen wij je helpen

Niet alle pijnklachten die worden behandeld bij fysiotherapie Utrecht zijn Corona gerelateerd. Je kunt ook de hulp inschakelen van een fysiotherapeut voor knieklachten of voor pijnklachten na een operatie. Wanneer je een operatie hebt ondergaan aan je kruisband, een nieuwe knie hebt gekregen of hersteld van een breuk dan is revalideren een must. Dat kan bij fysiotherapie Utrecht op een effectieve en specialistische manier eventueel met behulp van een personal trainer. 

Alle fysiotherapeuten van Fysiek Health Club zijn gespecialiseerd in de behandeling van meerdere soorten klachten en zorgen er zo voor dat je van je klachten afkomt en dat dit ook zo blijft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *