17 januari 2022

Je lichaam veranderen

2 min read

Of je nou wilt afvallen of spieren wilt opbouwen, je lichaam veranderen is iets waar je hard aan moet werken wil je resultaat zien. Daarom is het belangrijk om te weten wat je precies moet doen om je doel te bereiken. Voor een gezond lichaam hoor je te bewegen en goed te eten. Maar wat moet je dan allemaal weten en doen? We vertellen je meer in dit artikel over hoe jij je lichaam gezond houdt.

Eten en drinken

Wat je eet en wat je drinkt is enorm belangrijk. Een gemiddeld persoon van 80 kilo wordt geacht 2 liter water per dag te nuttigen. Ook wordt er geadviseerd om voor, tijdens en na het sporten genoeg water te nuttigen en geen drank met suiker te consumeren. Water zorgt voor een goede hydratatie van het lichaam, uitdroging zorgt voor een averechts effect.

Naast het drinken is ook het eten belangrijk, zowel wat je eet als wanneer je dit doet. Houd rekening met een eetpatroon dat als een routine in je leven past. Op variërende tijden eten geeft je lichaam een averechts effect. Daarnaast moet je ook letten op wat je eet. Hiervoor zijn onverzadigde stoffen gezonder dan verzadigde stoffen. Ook is het mogelijk om je voeding een extra boost te geven door voedingssupplementen toe te voegen aan je dieet. Denk bijvoorbeeld aan een vitamine B12 supplement die je bij https://www.curesupport.com/nl/ kan kopen.

Bewegen door te sporten

Veel mensen die met hun lichaam werken, zoals topsporters, bouwvakkers, maar ook horeca personeel, bewegen veel. Daardoor zorgen zij ervoor dat hun lichaam genoeg beweegt. Maar voor mensen die op kantoor werken is dit anders. Zij zitten voor een lange tijd elke dag stil, waardoor ze weinig bewegen. De combinatie weinig bewegen en ongezond eten zorgt voor een ongezond lichaam.

Bewegen kan je doen door te sporten, een hobby sport, fitness en hardlopen vallen hier allemaal onder. Maar over het algemeen wordt sporten onder twee categorieën gezien, namelijk krachttraining en cardio. Een hobby sport is vaak een mix van de twee en met fitness kan je zelf samenstellen hoe en wat je traint. Ideaal als jij een gespierd bovenlichaam wilt krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *