17 januari 2022

Procedure voor vertrouwelijke gegevens

2 min read
NEN 7510

Als zorgverlener heb je veel te maken met gegevens van mensen, vertrouwelijke gegevens die nooit naar buiten mogen komen. Natuurlijk is er een procedure om ervoor te zorgen dat er altijd goed met deze gegevens wordt omgegaan, de NEN 7510 certificering is het bewijs dat je een procedure binnen je organisatie hebt die garandeert dat de gegevens op een goede manier worden opgeslagen. Aan dit hele proces zitten wel haken en ogen waaraan je als bedrijf moet voldoen, kort gezegd moet de procedure worden ingepast binnen je bedrijf en worden gehandhaafd. 

NEN 7510

De ondersteuning die je nodig hebt

Met de ondersteuning van budgetcertificering.nl heb je precies wat je nodig hebt, op deze manier is het behalen van een NEN 7510 certificaat een eenvoudig stappenplan. De twee pakketten hoef je niet beide te nemen, wil je na het behalen nog een jaar ondersteuning om er zeker van te zijn dat het certificaat behouden blijft? Dan is het verstandig de twee pakketten te nemen, dit hoeft niet direct. Is pakket 1 afgelopen, als je het certificaat behaald dan begin je aan pakket 2. Dit pakket zorgt ervoor dat je de procedure blijft handhaven.

NEN 7510

Ga serieus om met een certificaat

Heb je eenmaal een NEN 7510 certificaat behaald, betekent dit niet dat niks meer hoeft te doen. Sterker nog je zal als organisatie je aan alle nieuwe normen en eisen moet houden, kom je in de situatie dat je ernstige tekortkomingen hebt bij de eisen en normen kan het certificaat worden ingetrokken wat ernstige gevolgen kan hebben. Ga daarom altijd serieus om met de procedure, niet alleen als je het certificaat hebt behaald maar ook na die tijd. Zorg er als organisatie voor dat je altijd aan de eisen doet die aan het certificaat zijn verbonden. Hiervoor is ook de juiste begeleiding beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *