3 december 2021

Wat komt er allemaal bij een particulier verpleeghuis kijken?

2 min read

Het fijne van een particuliere verpleeghuis is dat je geen indicatie en wachttijd hebt. Je kunt er altijd terecht en eventueel samen met je partner. De kosten voor wonen en zorg betaalt u zelf. 

De particuliere verpleeghuizen zijn door heel nederland wel te vinden.  Die worden ook wel particuliere woonzorgcentra genoemd. Het mooie aan deze woonzorgcentra zijn dat het vaak hele prachtige landhuizen of kastelen zijn die opgedeeld zijn in appartementen.

Kosten

Particuliere verpleeghuizen zijn helaas duurder dan reguliere verpleeghuizen. Daarom is het ook niet voor iedereen weggelegd. Je kunt hierbij denken aan een maandtarief van €3500 a €5000. De voordelen van de particuliere verpleeghuizen zijn natuurlijk wel dat ze er een stuk beter op ingericht zijn op samenwonen van echtparen. Verder is de zorg wat persoonlijkers dan reguliere verpleeghuizen.  Ook is het zo dat deze particuliere verpleeghuizen buiten de wet voor langdurige zorg vallen. Wel is het zo dat je de kosten voor particulier wonen en zorg zelf moet betalen.

Voordelen

De particuliere verpleeghuizen hebben genoeg personeel die vaak hoogopgeleid zijn. Je woont in zo een verpleeghuis met gelijkgestemden en u kunt er blijven wonen als uw gezondheid verslechtert. Verder kunt u profiteren van zorg en dienstverlening op maat, ook 24 uurs zorg is mogelijk. Eten wordt bereid door een chef en voor de bezoeken buiten de deur kunnen geregeld worden. 

Financiën 

De zorg voor uw partner kan eventueel gedeeltelijk worden vergoed vanuit een persoonsgebonden budget (pgb). Een persoonsgebonden budget krijgt u op basis van een indicatie voor zorg. Bij de tehuizen weten ze precies wat de mogelijkheden zijn, vraag er gerust naar.