Welke medische tests kun je thuis afnemen?

Anno 2021 is een bezoek aan de huisarts minder snel gepland. Het liefst blijven we thuis, waar het Coronavirus geen vat op ons heeft. Ook hebben artsen het drukker dan ooit tevoren. Het is dan ook niet zo vreemd dat zelfafnametesten steeds populairder worden. In deze blog vertellen de specialisten van How Are You Diagnostics je meer over de soorten, die er vandaag de dag op de markt zijn. Lees je met ons mee?

Coronatests

Sinds 2019 is de wereld in de ban van Corona. Ook Nederland. Om het publieke leven weer langzaam op te starten, worden steeds vaker negatieve Coronatests gevraagd. Om te testen of je op dit moment besmet bent met het virus, kun je een PCR test Corona aanvragen. Deze test kun je steeds vaker voor zelfafname aanschaffen. Je kunt ook testen of je ooit met Corona in aanraking bent geweest. Je hebt het dan niet op dit moment, maar kunt wel zien of je enige resistentie hebt opgebouwd.

SOA-tests

Virussen. Bacteriën. Parasieten. Iedereen, die op de middelbare school biologie, verzorging of algemene natuurwetenschappen heeft gevolgd, wordt ervoor gewaarschuwd: SOA’s. Toch komen ze vandaag de dag nog veelvuldig voor. Denk bijvoorbeeld aan Chlamydia, Gonorroe en HIV. Heb je een onveilig seksueel contact gehad? Dan kan het nuttig zijn om je te laten testen. Dit kan ook door een zelfafnametest te bestellen. Deze wordt dan door anoniem voor je onderzocht. Dat scheelt ook een aantekening in jouw medisch dossier.

Tekorten

Om goed te kunnen functioneren heeft het menselijke lichaam allerlei bouwstenen nodig. Denk aan metalen, vitaminen en mineralen. Toch komt het steeds vaker voor dat mensen deze niet voldoende binnenkrijgen. Hun dieet is niet afdoende of er is sprake van een ziekte of aandoening. Voorbeelden van bouwstoffen, die je kunt onderzoeken, zijn:

  • Vitaminen/mineralen
  • Ferritine
  • IJzer
  • Magnesium
  • Vitamine B12
  • Vitamine D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *