3 december 2021

Werking van een klankschaal

2 min read
klankschaal meditatie

Een klankschaal meditatie wordt ook wel een klankreis of klankligconcert genoemd, vaak doe je dit met meerdere personen tegelijk. Het is net een gevoel alsof je op reis gaat, liggend luister je naar de klanken en trillingen die je in je lichaam voelt. Als het goed is zou je in geestelijke en lichamelijke ontspanning moeten komen, je kunt het gevoel krijgen alsof je in de bergen loopt of heerlijk op het strand ligt. Naast de klankschaal, kan het ook voorkomen dat er een gong wordt gebruikt. 

klankschaal meditatie

Kristallen klankschalen

Bij klankschaal meditatie kan gebruik gemaakt worden van verschillende klankschalen, kristallen klankschalen zijn vervaardigd van kwartszand. Dit wordt verhit en in mallen gegoten, de maker slijpt de schaal in een bepaalde toonsoort. De toon van een klankschaal komt overeen met een van de zeven chakra’s. Je kunt de schaap gebruiken op twee manieren, kloppen en aanstrijken. Het makkelijkst is om er zachtjes tegenaan te tikken met een klopper. Door de juiste techniek te gebruiken komt de goede toonsoort eruit. 

Verschillende accessoires

Wanneer je klankschaal meditatie uit wilt voeren is de schaal slechts een van de dingen die je nodig hebt, je kunt kiezen uit rubberen kloppers of vilten. Ook aanstrijk houtjes en onderzetters worden regelmatig gebruikt, je kunt de schaal in de hand houden of ophangen aan een standaard. Zonder slaginstrument kun je natuurlijk niet om de goede tonen uit de klankschaal te krijgen. Een vilten klopper is perfect als je veel geluid wilt produceren. Neem een klopper die even lang is als je schaal, dan krijg je het maximale rendement met het geluid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *